tiistai 14. elokuuta 2012

Koiraporukan välistalkkaus

Viimeisimmästä koiraporukan välistalkkauksesta onkin jo pari kuukautta ja asioita on ehtinyt muuttua, joten eiköhän nyt olisi hyvä aika kurkkailla miltä koirakko näyttää nyt. Ketunjalassa ja Sauer Regenissä, uusia koiria on tullut ja vanhoja lähtenyt paremmille virtuaalimaille.

Sauer Regenin saksalaiset

BH Vk2 Tk1
näyttölinjainen narttu, musta ruskein merkein.
Syntynyt: 03/07/11
I. vom Suchenhullen Biest (evm)
E. Karamous (evm)

Electra on Sauer Regenin ainokainen näyttölinjainen saksanpaimenkoira. Ihastuin nartussa kumminkin sen ulkonäköön ja luonteeseen niin tavattoman paljon, etten voinut jättää sitä ottamattakaan. Ja onhan se vähän tuollainen "pakan sekoittaja".
Luonteeltaan Electra on hillitty ja rauhallinen, suurimmiltaosin itsenäinen mutta siltikin lujapäinen tapaus. Siltä ei sisukkuuta puutu ja se on aina valmis työskentelyyn.

BH 
käyttölinjainen narttu, musta ruskein merkein
Syntynyt: 12/06/12
I. Just Bring It! (evm)
E. vom Auspai Derland (evm)

Gini on minun ensimmäinen käyttölinjainen saksanpaimenkoirani. Pakko sanoa että rakastuin siihen heti kun näin sen, sen olemus ja luonne natsaavat omaan makuuni täydellisesti! Tykkään tuosta värityksestäkin paljon.
Luonteeltaan Gini on valpas ja yllättävän terhakka tapaus, se on iloinen ja työskentelyyn aina valmis narttu. Se seurailee mielellään muiden tekemisiä korvat ja silmät tarkkana. Ginin kanssa on mukava työskennellä, koska se ei kiihdy helposti vaan pitää hermot kasassa hienosti.

Ketunjalan bordercolliet & pari hassua 

BH IP02
näyttölinjainen bordercollie uros, sininen
Syntynyt: 28/04/10
I. Della Royall Schiavo (evm.)
Emä. Della Royal Principessa (evm.)

René tuli minulle itselleni täytenä yllätyksenä, en alunperin ollut suunnitellut ottavani hetkeen bordercollieta taas kerran. Mutta kun tilaisuudeksi tuli sinine bc, mitä minulla ei koskaan ennen ole ollut. Niin pitihän herra meille tuoda ilmanmuuta.
Luonteeltaan René on vauhdikas ja yllättävän tuittupäinen tapaus, se on sisukas ja lujatahtoinen koira. Joskus sillä saattaa mennä leikit vähän yli, jolloin reuhaaminen pitää keskeyttää samantien. Muuten uroksen kanssa on miellyttävää työskennellä, haastavuudestaan huolimatta. 


Mustansurman Same Old Ground "Sammy"
BH vPVA Vk1
näyttölinjainen bordercollie uros, mustavalkoinen
Syntynyt: 19/01/12

Isä. evm.
Emä. evm.

Sammya olin katsellut jo pitkän aikaa, mutta olin kumminkin kahden vaiheilla että otanko uroksen Ketunjalkaan. Tykkäsin automaattisesti sen ulkonäöstä ja luonteessakaan ei ollut moittimista. Sammy osaa kyllä olla joskus todella haastavakin koira, sen jouduin muutamaan otteeseen toteamaankin. Vaikkei se minua koskaan haitannut, koirassa saakin omaan makuun olla edes vähän haastetta!
Luonteeltaan Sammy on työskentelynhaluinen ja tasapainoinen, se ei kiihdy helposti mikä tekee siitä hyvän työskentelykoiran. Myöskin uros on rauhallinen ja ystävällinen persoona, se viihtyy paljon ihmisten seurassa ja tarkkailee tarkasti muiden tekemisiä. 

Pojankoltiaisen Hyökyaallon Aiheuttaja "Kyttä"
BH
käyttölinjainen bordercollie uros, tricolour
Syntynyt: 04/02/12

Isä. Pojankoltiaisen Syrjähypystä Toiseen (evm.)
Emä. Pojankoltiaisen Sellainen Salaisuus (evm.)

Kytästä minulla muistuu jotenkin mieleen edesmennyt ensimmäinen käyttölinjainen bordercollieni Joze. Se on vallaton tapaus jolla riittää virtaa vaikka muille jakaa. Siksi siihen alunperin tykästyinkin ja päätin sen ottaa Ketunjalan porukkaa villitsemään.
Luonteeltaan Kyttä on valpas ja energinen tapaus, sitä voisi kutsua monestikin jopa sähköjänikseksi. Myöskään temperamenttia ei urokselta puutu, se on heti valmis työskentelemään ja omaa hyvät hermot. Kyttä on myöskin tarvittaessa hillitty ja rauhallinen, melko omiin oloihin vetäytyvä. 


Timburmenn Drottinn sgukkar "Hannibal"
Ei meriittejä
käyttölinjainen bordercollie uros, ruskeavalkoinen
Syntynyt: 17/02/12

Isä. Drottinn stjórn (evm.)
Emä. Drottinn Skilaboð (evm.)

Hannibal, mitä tästä herrasta osaisinkaan sanoa. Upea käyttöpuolen bordercollie, olen jostakin syystä hurahtanut niihinkin vähitellen. Rakastuin eniten uroksessa sen luonteeseen, mikä on vallan mainio! Myöskin sen särmikäs ja tasapainoinen käyttäytyminen kolahti minuun heti. Se jäätävä ja lumoava katse jonka uros luo kontaktissa, on jotain sanoinkuvaamatonta.
Luonteeltaan Hannibal on itse rauhallisuus, sitä voisi jopa kutsua koiraporukan pyhäksi hengeksi. Se seurailee mielummin muiden menemistä, kuin että olisi suunapäänä ensimmäisten joukossa temmeltämässä. Uros on hillitty ja melko itsenäinen. 




Seitilautan Läksynsä Lukenut "Luxor"
BH vPVA Hk2
näyttölinjainen tervueren uros, punaruskea hiilikko
Syntynyt: 01/01/11

Isä. Seitilautan Se Ikuinen Pessimisti (evm.)
Emä. Seitilautan Ainokainen Hiottu Timantti (evm.)

Luxor on Ketunjalan ensimmäinen tervueren ja oiva sellainen! Luxorissa vain oli heti alusta asti sitä jotain, mikä kolahti minuun täysin. Eritoten sen olemus ja käyttäytyminen pakahdutti minut täysin, niin ylväs mutta silti niin koiramaisen pennunmielinen. Tarvittaessa se oli kuin mikäkin hieno koira, kuin taas kennelillä se heittää niin kakararevitykset päälle, että oksat pois!

Luonteeltaan Luxor on lujatahtoinen ja päättäväinen, se ei peräänny tositilanteissa vaan antaa kaikkensa. Se on valpas, mutta samalla tyyni ja hillitty. Hieman vieraita karsastava uros, mutta tutustumisen jälkeen tulee hienosti toimeen uusienkin tuttavuuksien kanssa.  




Copel Jajesniak "Faros"
BH vFIN KVA vPoK1 Vk3 Tk2
näyttölinjainen groenendael uros, musta
Syntynyt: 12/11/11

Isä. Bakemonon Heroin
Emä. Briwe Brina of Fiemm 

Groenendaelit eivät alunperin ole olleet niitä mitä tulisin itselläni näkevän, mutta jostan kumman syystä Faros minulle kumminkin tuli. Upea gronttu uros, eikä kaduta yhtään että sen aikanaan otin!
Luonteeltaan Faros on aavistuksen pidättyväinen ja ehkä jopa kylmä. Sitä ei juuri hirveämmin kiinnosta olla ihmisten seurassa kauaa, mitä nyt moikkaamassa saattaa käy. Se viihtyy paremmin lajitovereiden, tai omassa seurassaan. Lujapäinen uros se kumminkin on ja haastettakin löytyy tarpeeksi. Motivaatio kohdillaan työskentelyn suhteen, Faros on nopea uros oppimaan.  


Alejandro Harmony "Argon"
BH vPVA RH-F Vk3 Tk1
yttölinjainen lyhytkarvainen collie uros, tricolour
Syntynyt: 28/09/11

Isä. Blackenna's Viva La Vida (evm.)
Emä. Wolfeye´s Belong To Your Dreams (evm?)

Olin jo jonkun aikaa suunnitellut ottavani hieman pakansekoittavan rodun bordercollieiden keskelle. Kunnes törmäsin kivaan nahkacollie pentueeseen, jolloin en voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Ihastuin Argonin vanhempiin ja siitäkin on ajanmittaa kehkeytynyt vallan upea uros! 
Luonteeltaan Argon on elämäniloinen ja erittäin valpas uros, se on aina muiden koirien menossa ja meiningissä pää viidentenä jalkana mukana. Uros ottaa myöskin uudet tuttavuudet aina häntä heiluen iloisesti vastaan, eikä se ujostelekaan juuri ollenkaan. Erittäin avoin ja valloittava nahkatapaus. 

Toiveen Find Me "Finna" (eläkkeellä)
BH vPVA Hk2 Tk1
näyttölinjainen bordercollie narttu, mustavalkoinen
Syntynyt:  08/09/11


Finna on Ketunjalan vanhempaa kalipeeria ja hyvän elämän ehtinyt elämään, vaikkei pentuetta nartulla tullutkaan teetettyä.
Luonteeltaan Finna on rauhallinen ja pidättyväinen, se rakastaa rapsutuksia ja eritoten kun sille heitetään tennispalloa pitkin peltoa. Elämäniloinen narttu, joskin satunnaisesti hieman hermoheikko.  

BH vMEV-12 Jk2
näyttölinjainen bordercollie narttu, mustavalkoinen
Syntynyt: 14/02/12

Isä. Tac's Taco at Villám
Emä. BT Cladina Stellaris

Muusaan ihastuin ensimmäisenä kun katsoin millaisesta yhdistelmästä se olisi tulossa, tykkäsin tosi paljon isästä ja emästä! Narttu itsessään on myöskin vallan mainio tapaus!
Luonteeltaan Muusa on lämminhenkinen ja avoin, se ei vierasta suuremminkaan uusia tuttavuuksia vaan menee reippaasti tutustumaan. Nartun kanssa on myöskin miellyttävää työskennellä, koska se omaa kiitettävän hermorakenteen ja motivaatiokyvyn tositilanteeseen.  


Toljottajan Feel the Force "Fiski"
BH IPO3 Tk1
näyttölinjainen bordercollie narttu, mustavalkoinen
Syntynyt: 22/03/12

Isä. Bordersky Space
Emä. Davinheim's Something Wicked 

Fiski on tuommoinen, suoraansanottuna porukan räväkin tapaus. Se on aina suunapäänä menossa ja villitsemässä muita omiin temppuiluihinsa. Se on oikea päivän piriste. Siksi siihen alunperin tykästyinkin.
Luonteeltaan Fiski on aikamoinen tättähäärä, se on aina menossa eikä millään malttaisi pysyä aloillaan. Paitsi komentaessa, jolloin loppuu turhanpäiväinen hulina häseltäminen. Toisaalta taas narttu on oikea päivän piriste, sen touhuamisia ei voi katsoa ilman edes pientä hymynpilkettä.

 Lowryder Rouge Vollereaux Brut "Noomi" 
Ei meriittejä
käyttölinjainen bordercollie narttu, red tricolour
Syntynyt: 13/08/12

Isä. Davinheim Plan B
Emä. Na Vaya Mio Reo

Jostain kumman syystä olen hurahtanut ottamaan Ketunjalkaan nyt myös käyttölinjaisia bordercollieita näyttöjen sekaan. Ja nyt kun tuwwi-foorumilla näin tosi miellyttävästä yhdistelmästä tulevan käyttöbortsuja, niin en mistää hinnasta voinut jättää sitä pentuetta väliin! Noomi on mahtava narttu kokonaisuudessaan, sen väritys taitaa olla ensimmäisiään kettiksessä, jos en väärin muista.
Luonteeltaan Noomi on jämerä ja topakka, myöskin yllättävän tyyni ja hillitty. Se omaa hyvän hermorakenteen, joka tekee sen kanssa työskentelysmukavaa. Sisukkuus voisi olla toinen nimi tälle, sitä riittää vaikka kuinka paljon. Eikä Noomi tunnu antavan helpolla periksi ollenkaan!  

Jenken's Shut up And Sleep With Me "Ramona"
BH vPoK1 Hk3 Tk2
näyttölinjainen tervueren narttu, punaruskea hiilikko
Syntynyt: 10/02/12

Isä. † Jenken's Powerful Move (evm.)
Emä. † Jenken's I Will End This Shit (evm.)

 Ramona tuli minulle kun harkitsin pitkään Luxorille kaverin ottamista, ettei tarvitsisi ihan ainokaisena tervuna bortsujen seassa mennä. Koiran ilme on jotenkin rauhallinen ja lumoava, mitä itse jäin jo silloin tuijottelemaan kun Ramonan hain. Siinä vaan on jotakin, rakennekin on omaan silmään miellyttävä.
Luonteeltaan Ramona ja vauhdikas ja temperamenttinen narttu, se osaa kyllä halutessaan heittäytyä todella hankalaksi koiraksi. Yllättävän haastava, joskus se jopa onnistuu yllyttämään kennelin muita koiria niskoittelemaan, miten sitten ikinä sen tekeekään. Muuten Ramona on tasapainoinen ja ihmisystävällinen tervueren, se omaa hyvät hermot eikä kiihdy helposti.

Kemroes Ain't My Bitch "Aleyna"
BH Tk2 Jk1 Vk1
näyttölinjainen pitkäkarvainen collie narttu, tricolour
Syntynyt: 20/04/12

Isä. † Acarden Elämän Tarkoitus
Emä. Millenium Round And Round

Teksti ja luonnepätkä tulossa!

Lukijat